Raadsvergadering 30 maart (besluitvormende ronde)
Dinsdagavond 30 maart vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur digitaal. In deze vergadering worden besluiten genomen. Meekijken kan via deze link. Hier vindt u ook de hele agenda en de bijbehorende stukken. Het is tijdens de digitale vergaderingen van de gemeenteraad mogelijk om uw mening of wensen te delen met de raad. Neem daarvoor contact op met de griffie.
Tijdens de raadsvergadering van 30 maart staan de volgende inhoudelijke punten op de agenda:
Subsidieplafond nadere regels noodsteun culturele sector
Ook culturele vrijwilligersorganisaties hebben het moeilijk tijdens de Coronapandemie. Het college van Burgemeester en wethouders heeft daarom een regeling voor financiële steun voor deze organisaties vastgesteld. Organisaties kunnen een eenmalige subsidie aanvragen van €2.500. De gemeenteraad besluit op 30 maart over het instellen van een subsidieplafond. Een subsidieplafond is het totaal bedrag dat maximaal beschikbaar is voor alle aanvragen. Het college stelt een plafond van €75.000 voor. De raad neemt daar een besluit over.
Fusie basisschool ’t Heem en de Peppel
Zowel basisschool ‘ Heem als basisschool de Peppel hebben de laatste jaren te maken met een daling van het aantal leerlingen. Daarom heeft onderwijsstichting Varietas besloten om beide scholen te fuseren. Daarmee wordt ’t Heem opgeheven. De raad heeft het recht om ’t Heem alsnog in stand te houden.
Subsidie aanvraag bij de rijksoverheid voor onderzoek naar niet gesprongen explosieven
De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Daarom laat ze bij bouwprojecten onderzoek doen naar de mogelijke aanwezigheid van niet ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De kosten die dat met zich meebrengt kan de gemeente terugvragen bij de rijksoverheid. Daarvoor is een besluit van de gemeenteraad nodig.
Verordening rechtspositie raads- en burgerleden gemeente Hellendoorn 2021
De rechtspositie van raadsleden en van burgerleden moet worden geregeld in een verordening. Daarin staat bijvoorbeeld opgenomen hoeveel reiskosten de raadsleden krijgen en worden zaken geregeld rondom scholing. Omdat de regels door de Rijksoverheid zijn aangepast, moet de gemeenteraad een nieuwe verordening vaststellen.